вести

english srpski

Удружење учествовало на расправи у вези са Програмом развоја града Ниша за 2016. годину

Postavljena: 08.12.15.

 

Удружење љубитеља нишких трамваја је 8. децембра 2015. године у сали Скупштине града учествовало на расправи у вези са предлогом Програма развоја града Ниша за 2016. годину.

Предлог програма је изнео Одсек за одрживи развој Управе за привреду, одрживи развој и заштиту животне средине Града Ниша.

Удружење је приложило примедбу у шест тачака.

1. Зашто вршити денивелацију пружних прелаза према Софији ако ће та пруга ускоро бити најзад уклоњена регулацијом нишког железничког чвора?

2. Зашто градити неколико гаража у самом центру града ако нова парадигма урбаног уређења градова препоручује дестимулацију употребе приватних аутомобила? Такође, постављено је питање: зашто Паркинг сервис Ниш баш станаре зграда и људе који имају здравствених проблема (испред Клиничког центра и Дома здравља) редовно санкционише?

3. Удружење је предложило, ако се већ планирају паркиралишта за мопеде и мотоцикле, да се за то искористе нека од постојећих паркиралишта за аутомобиле.

4. Удружење је поновило и ове године да је потребно дефинисати (обележити) бициклистичке стазе на саобраћајницама у ужем градском језгру и на коридорима највећих дневних миграција.

5. Удружење је поновило и ове године да је Градском превозу потребно увести путничке карте које важе одређено време да би путник могао повезати више линија ради личних планова путовања.

6. Удружење је поновило и ове године да постоји стари нишки трамвај, стар стотину година, који се може рестаурирати и постати туристичка атракција.

    

Удружење је нарочито похвалило идеју за кампању „Један дан седмично без аутомобила"

 

 

Донатори

 

ledib

 

Овај пројекат је финансиран од стране Краљевине Данске, кроз Суседски програм а спроводи га LEDIB Програм.

Овај веб сајт не садржи и не представља званичан став LEDIB Програма. Иницијатори пројекта су одговорни за све информације које се могу наћи на овој веб презентацији.